Son Yazılar

Haberler

2010-2017 YILLARI ARASI ENFLASYON ORANLARI ANALİZİ

Admin Nisan 23, 2018

Yukarıda oluşturduğum tabloda  görüldüğü  gibi,  enflasyon  oranları birbirini  takip  eden yılların çoğunda  genellikle yükseliş  göstermiş.  2012 yılından itibaren yavaş yavaş artışlar başlamıştır.  2010 yılı  enflasyon  oranı 7 yıl  içerisinde  neredeyse  2 katına çıkmış. Bu durum gerçekten  çok sıkıntılı  bir durum. Enflasyon oranlarının yükselmesine iki  durum sebep olur.                            Bunlar :                                                                                (1) Toplam talep, toplam arzdan fazlaysa  fiyatlar yükselir.                                         
(2) Üretim maliyetleri  artıyorsa fiyatlar yükselir.      Bu iki durumun oluşmasında en  büyük  sebeplerden  biri olarak "Döviz Kurundaki Artış" diye düşünüyorum.  Çünkü  dövizdeki artış "Üretim Maliyetlerini"  oldukça yükseltmektedir. Dolayısıyla  bu durum mal ve hizmetlerin fiyatlarında  artışa  sebep oluyor ve enflasyon  yükseliyor. Enflasyonla  mücadelede doğru  politikalar bulunup uygulanırsa birkaç yıl içinde bu oranın  deflate edilip  normal seviyelere getirileceğini düşünüyorum. Ama  enflasyondaki oranının en  az bir yıl  daha yüksek  oranda  seyredeceğini  düşünüyorum

Merhaba Değerli Ziyaretçim.Harran Üniversitesi Maliye Bölümü Öğrencisiyim. Blogumda : Ekonomi , İş Dünyası , Piyasalar ve İİBF Hakkında Kişisel Görüşlerimi Paylaşıyorum.

İLGİLİ YAZILAR

1 yorum